vineri, 14 martie 2014

T-Mobile vine in Romania

Revolutie in piata telefoniei mobile! T-Mobile vine 

in 

Romania si ameninta Vodafone si Orange


Deutsche Telekom vrea sa devina, pana in anul 2018, lider pe toate pietele din Europa Centrala si de Est unde are operatiuni, prin continuarea achizitiei de active si investitii in retele telecom. Declaratia, facuta zilele trecute de Claudia Nemat, directorul operatiunilor internationale europene ale grupului intr-un interviu pentru Bloomberg, vine sa anticipeze transformarea Cosmote in T-Mobile, cel mai probabil din 2015.
t-mobile-gadgetreport

"Va avea loc o revolutie in fiecare tara”, a declarat Claudia Nemat, potrivit Mediafax.
Operatorul german va combina retelele fixe si mobile pentru a furniza servicii imbunatatite, omogenizate, de telefonie si date, care sa atraga clienti, a continuat Nemat.
In Cehia, acest lucru s-a intamplat deja. Deutsche Telekom a preluat T-Mobile Cehia intr-o tranzactie de 828 milioane euro.
Grupul german vizeaza de asemenea preluarea a inca 10% din actiunile grupului elen OTE, unde detine in prezent o participatie de 40%. OTE este prezent in Romania prin Romtelecom, Cosmote si reteaua de magazine Germanos.
In Romania, lucrurile nu sunt asa de simple. Pentru a lansa T-Mobile, nemtii trebuie mai intai sa finalizeze integrarea Romtelecom cu Cosmote.
 GadgetReport.ro relata, recent, ca adevarata cheie a afacerii o reprezinta pachetul de 45,99% din Romtelecom detinut de statul roman.
Autoritatile romane negociaza de cativa ani cu grecii si nemtii, insa pana acum nu s-a ajuns la niciun acord.
Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization SA – OTE, care la randul sau detine 54,01% din Romtelecom. Statul roman mai detine 46% din Romtelecom si 14% din Cosmote.
Intre timp, nemtii, actionarii majoritari la OTE, fac tot mai multi pasi pentru a integra cele doua business-uri, Romtelecom si Cosmote. Dupa ce au numit un sef comun pentru ambele companii, de la 1 octombrie au continuat cu numiri similare si in managementul executiv.
Acestea vizeaza posturile de directori executivi pe domeniile comercial ( rezidential si business), operatiuni si tehnologie, resurse umane, financiar si tehnologia informatiei.
t-mobile
Nemtii de la Deutsche Telekom isi pregatesc de ani de zile intrarea in Romania, o piata cu mare potential de crestere, in ciuda declinului din prezent.
Prin intermediul grupului elen OTE, pe care il manageriaza si la care sunt principalul actionar, sefii de la DT au declansat un amplu proces de fuziune. Pe segmentul de telefonie, Cosmote a preluat Zapp si magazinele Germanos, pe segmentul de televiziune, Romtelecom a inghitit compania de televiziune prin cablu NextGen si retelele Boom TV si AKTA Satelit.

2 comentarii: